Joachim Kjellgren

Grafisk formgivare

Jag heter Joachim Kjellgren och bor i Sundsvall med min fru och tre barn. Jag har jobbat med bland annat grafisk design, filmproduktion och som kommunikatör.

Min senaste anställning var som kommunikatör och medieproducent på Mittuniversitetet men jag har även varit grafisk formgivare på Bolagsverket samt testat på livet som entreprenör med musiktjänsten Soggl. Jag har tidigare jobbat som kommunikatör och grafisk formgivare inom museivärlden och besöksnäringen.

Frilans

Under pandemin har jag jobbat en del som frilansare inom film och grafisk formgivning med kunder som Bron Innovation, Universitets- och högskolerådet, EU-kommissionen, Hyresgästföreningen m.fl. Då har jag hjälpt kunder med filmproduktion, undertexter, animerade explainers, grafik m.m.

Se kellbranch.se

Egen animerad film med fakta om Youtube.

Egen illustration av Mittuniversitetets campus i Sundsvall.

Mittuniversitetet

2019-2020 jobbade jag som kommunikatör med fokus på medieproduktion som bild, film och ljud på Mittuniversitetets kommunikationsavdelning.

Jag gjorde bland annat filmreportage med olika forskare, skrev artiklar, producerade varumärkeskampanjer, visualiserade resultat och producerade för sociala medier.

Jag höll också i enkla utbildningar på avdelningen i att filma och skapa rörligt material för sociala medier.

Rörlig infographics-film jag skapade utifrån SMART-projektets resultat. Jag var med i planeringsstadiet för vad som skulle visualiseras och skapade sedan filmen.

En av de forskarintervjuer jag var med och producerade var med Katarina Gidlund, professor i informatik. Min roll var ren produktion dvs. ljus, ljud, film och redigering. Hela filmen finns på Mittuniversitetets webb

Bolagsverket

2017-2019 jobbade jag som grafisk formgivare och kommunikatör på Bolagsverket. Mina arbetsuppgifter bestod bland annat av att skapa illustrationer, film, animeringar och en massa annat grafisk arbete från grunden men även att skriva artiklar för webben.

Jag har bland annat varit designansvarig i utformningen och marknadsföringen av Bolagsverkets app och delaktig i framtagandet av den nya grafiska profilen.

Avatarer skapade utifrån Bolagsverkets nya grafiska profil.

Promotionfilm för Bolagsverkets app som jag också var med och utformade. Jag gjorde filmen utifrån Bolagsverkets nya grafiska profil som togs fram under tiden jag jobbade där.

Visualisering av kundnöjdhet för att överblicka andelen företagare som var nöjda med Bolagsverkets hanetring av ärenden.

Stillbild från intern film om kundnöjdhet som bland annat visade hur stor del av företagarna som använde Bolagsverkets digitala tjänster.

Det går att visualisera både kundbehov och statistik på flera sätt. Här i form av en fingerad chatt från film om kundnöjdhet. 

Jag skapade användargränssnitt, webbplats och reklambilder.

All in på min idé

Efter att ha burit på en idé om en ny annorlunda musikapp beslutade jag mig 2016 för att satsa järnet på att förvekliga den.

Min idé var att skapa världens första interaktiva musiktjänst som ger artisten möjlighet att paketera och sälja sina inspelade idéer till lyssnaren.

Som ensam entreprenör fick jag skapa allt grafiskt material själv från appens design till promotionmaterial.

Jag gjorde även en promofilm för Soggls musiktjänst.

Andra anställningar

Kommunikatör Länsmuseet Västernorrland 2012-2016

 Jag jobbade med bland annat redaktionellt innehåll och utveckling av museets webbplats och sociala kanaler. Jag skrev artiklar till webben, jobbade med nyhetsbrev, pressmeddelanden och omvärldsbevakning.

Grafisk formgivare/kommunikatör Stenstan i Sundsvall AB 2010-2012

Stenstan i Sundsvall AB är Sundsvalls citybolag som främjar handel och händelser i stadskärnan. Jag jobbade med bl.a. webbplatsen, sociala kanaler samt utformning av annonser, affischer och annat marknadsföringsmaterial.

Färdigheter

Jag jobbar i Adobe CC-programmen, t.ex. Premiere Pro, Animate och After Effects men även i Davinci Resolve och Affinity.

Övrigt

Jag har även skapat egna gör-det-själv-filmer för att inspirera andra filmmakare.

Utbildning

Fil. Kand. Medie och kommunikationsvetenskap 2007, Mittuniversitetet

Skellefteå music college 2002

Mer information finns på min LinkedIn-sida.

Kontakt

Joachim Kjellgren
joachim.kjellgren@icloud.com
070-3984397